Etimek tatlısı nasıl yapılır ?
admin tarafından
günü 07:03 saatinde yazıldı.
Merhaba,Hafif lezzetli tatlı sevenler için mükemmel bir tarif olan etimek tatlısının yapılışını yazılı olarak anlatacağım.Anlatım sırasında atladığım veya anlamadığınız herhangi bir yer olursa yorum yazabilirsiniz.
Etimek tatlısı Malzeme listesi;
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 3 kahve fincanı un
- Yarım paket margarin
- 1 paket vanilya
- 2 poşet toz krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Hazırlanışı; Önce etimekleri büyük dikdörtgen tepsiye dizelim,ardından şerbeti hazırlamak için bir tencereye 2 su bardağı şeker katın ve orta dereceli ateşte kahverengileşene kadar pişirin.şeker kahverengiye çalınca tercereye 2 su bardağı su ilave edip şekeri iyice karıştırarak eritin.Hazırladığımız şerbeti önceden tepsiye dizmiş olduğumuz etimeklerin üzerlerine hepsini ıslaracak şekilde dökün.Tatlının muhallebesini hazırlamak için hazırlamış olduğunuz malzemeleri bir tencerede toplayalım.Bu malzemeleri koyu bir kıvam alana kadar pişirin.Daha sonra hazırlamış olduğumuz muhallebiyi ocaktan indirerek etimeklerin üzerine yayın.Muhallebinin soğuması için bir miktar beklemek gerekiyor son olarak kremşantiyi hazırlayarak muhallebinin üzerine yayın.Dilerseniz üzerini ceviz veya mevsim meyveleriyle süsleyebilirsiniz.1 saat kadar buz dolabında soğutuktan sonra tatlımız servis için hazırdır,Afiyet olsun.
Etimek, Etimek tatlısı, Etimek tatlısı tarifi, Etimek nasıl yapılır, Etimek tarifi, Etimek tarlısı nasıl yapılır, Etimek tatlısı oktay usta, muhallebili etimek tatlısı, Cevizli etimek tatlısı, Etimek yapımı, Tekno böcek
Yorumlar ( 0 )